LUONTO JA ULKOILU

karhun hengityshöyryä pakkasella, Suomussalmi
Koskenlaskua Hossassa

Suomussalmen kunnan alueella on runsaasti merkittyjä retkeilyreittejä ja luontopolkuja. Tunnetuimmat luontokohteet löytyvät kunnan pohjoisosasta, Hossasta. Hossan polkuverkosto on parhailla kalastus- ja eränkäyntialueilla.
Retkeilyreittien kartat sekä palvelut löytyvät Kainuun ulkoilukartasta.

Hossan kansallispuisto – Suomi100 -kansallispuisto vuonna 2017

 

Hossan kansallispuistossa on merkittyä polkuverkostoa noin 90 km, osa helppoa, osa vaativampaa. Monipuolisia reittejä ja rakenteita on tarjolla myös liikuntaesteisille.
Pyöräilijöille on tarjolla eripituisia reittejä. Neljän reitin yhteispituus on noin 90 km. Hoidettuja hiihtolatuja on 60 km ja melontareittejä 60 km.

Laitesukellusta Öllöri, Hossa

Niiden varsilla on nuotiopaikkoja, laavuja ja autiotupia. Hyvin hoidettu alue on turvallinen myös lapsiperheille.
Lisätietoja Hossan palveluista: www.hossa.fi

 

Autiotuvat

Suomussalmen alueella on useita autiotupia. Autiotupa on luonnossa liikkuville tarkoitettu vaatimaton rakennus. Tuvat ovat kaikille avoimia, lukitsemattomia yöpymis- ja levähdyspaikkoja. Tuvissa voi olla yön tai kaksi ilman ennakkovarausta. Ruuhka-aikoina tuvat voivat olla täynnä. Varustuksen autiotuvissa on makuulaverit, pöytä, penkit, keittoastioita, kamiina ja kuivakäymälä sekä joskus kaasuliesi. Myös polttopuuta, saha ja kirves on valmiina.

Säynäjäsuon retkeilyreitti, Suomussalmi

Tuvissa ei saa tupakoida, eikä osiin tuvista saa tuoda lemmikkieläimiä. Tarkemmat tiedot autiotuvista saa osoitteesta www.luontoon.fi tai puh. 040 724 3756. Hossan autiotuvat: Hossan Luontokeskus, puh. 050 3844 692.

 

Suomussalmi