Sininen saavutus

Tutustu tähän pitkään ja vaativaan, mutta ihanan monipuoliseen ja antoisaan maastopyöräilyreittiin: Sininen saavutus on pituutensa myötä vaativa reitti ja edellyttää hyviä maastopyöräilytaitoja. Reitillä on myös teknisempiä osuuksia sekä vaativia harjunousuja ja laskuja. Reitti kiertää lähes koko kansallispuiston Julma-Ölkkyä lukuun ottamatta, mutta sitä on mahdollisuus lyhentää useasta kohdasta oman maun mukaan. Ei talvikunnossapitoa.

Reittiselostus 
Reittimerkintä: sininen
Kiertosuunta: vastapäivään
Pituus: 50 km

Sininen reitti kiertää suurimman osan kansallispuiston alueesta hyödyntäen sen polkuverkostoa laajasti. Ainoastaan Ala-Ölkyn ja Julma-Ölkyn suunnat jäävät reitiltä pois. Reitti sivuuttaa myös Värikallion alueen, kulkien kuitenkin Lihapyörteen alueelta samaa polkua, jota pitkin erkanee Värikalliolle etenevä yhdyspolkukin. Pyörän voi jättää hetkeksi lepäämään ja käydä kävelemällä Värikalliolla.

Koko kierros on ajettavissa päivän aikana myös jo jonkin verran kokemusta omaavien ajajien toimesta. Ajajan ei tarvitse välttämättä olla siis erityisen kokenut. Reitin pituus ja sen tekniset elementit ovat kuitenkin paikoin vaativia. Reitti on kokonaisuudessaan teknisyydeltään keskivaativaksi luokiteltava. Pitkällä reitillä vallitsevalla säätyypilläkin on merkityksensä ja mikäli sää on sateinen, vaativuus muuttuu teknisillä osilla pari pykälää vaativammaksi juurakkopolkujen kastumisen myötä. Samoin reitin loppuosa Jatkonvaaran alueella voi viedä energiaa runsaastikin. Reitin voi luonnollisesti aloittaa muualtakin kuin luontokeskukselta, joskin virallinen lähtöpiste sijaitsee siellä. Reitin voi myös katkaista useasta kohtaa lyhentäen ajomatkaa.

Reittikuvauksen löydät www.luontoon.fi

Suomussalmi