Eväitä Opinnälkään -koulutus

Talentti-hanke järjestää rinnakkaishankkeen kautta asiakkaille Eväitä Opinnälkään -työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Koulutuksen toteuttaa Edukai Oy. Koulutus kestää kolme kuukautta, josta noin kuukausi on lähiopetusta ja kaksi kuukautta työssäoppimisjaksoa. Lähiopetus tapahtuu työpalvelukeskus Miilun tiloissa. Koulutukseen voidaan sisällyttää yksilöllisten tarpeiden mukaan erilaisia korttikoulutuksia, kuten tulityökortti, työturvallisuuskortti tai hygieniapassi.

Työssäoppimisjakso voidaan suorittaa yhdessä työpaikassa tai useammassa paikassa. Tavoitteena on löytää jokaiselle mahdollisimman hyvin sopiva työssäoppimispaikka, joka tarjoaa mahdollisuuksia jatkopolkuihin. Suuri osa koulutukseen osallistuneista onkin saanut työssäoppimisjakson jälkeen töitä tai oppisopimuskoulutuspaikan.

Eväitä Opinnälkään -koulutuksia on toteutettu kaksi. Ensimmäinen ryhmä oli syksyllä 2018 tai toinen keväällä 2019. Osallistujat ovat antaneet koulutuksista hyvää palautetta ja niiden vaikutukset ovat olleet merkittäviä.

Seuraava Eväitä Opinnälkään -koulutus käynnistyy syyskuussa 2019. Keväälle 2020 on mahdollista suunnitella vielä yksi ryhmä, mikäli kysyntää on. Koulutukseen hakeudutaan te-toimiston kautta. Hakuajoista ilmoitetaan Ylä-Kainuu -lehdessä ja Talentti-hankkeen FB-sivulla.