Yhteystiedot

Projektipäällikkö Minna Saastamoinen
puh. 044 777 3149
minna.saastamoinen(at)suomussalmi.fi

Eväitä Opinnälkään -koulutus

Talentti-hanke järjestää rinnakkaishankkeen kautta asiakkaille Eväitä Opinnälkään -työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Koulutuksen toteuttaa Edukai Oy. Koulutus kestää kolme kuukautta, josta noin kuukausi on lähiopetusta ja kaksi kuukautta työssäoppimisjaksoa. Lähiopetus tapahtuu työpalvelukeskus Miilun tiloissa. Koulutukseen voidaan sisällyttää yksilöllisten tarpeiden mukaan erilaisia korttikoulutuksia, kuten tulityökortti, työturvallisuuskortti tai hygieniapassi.

Työssäoppimisjakso voidaan suorittaa yhdessä työpaikassa tai useammassa paikassa. Tavoitteena on löytää jokaiselle mahdollisimman hyvin sopiva työssäoppimispaikka, joka tarjoaa mahdollisuuksia jatkopolkuihin. Suuri osa koulutukseen osallistuneista onkin saanut työssäoppimisjakson jälkeen töitä tai oppisopimuskoulutuspaikan.

Eväitä Opinnälkään -koulutuksia on toteutettu kolme. Ensimmäinen ryhmä oli syksyllä, toinen keväällä 2019 ja kolmas syksyllä 2019. Osallistujat ovat antaneet koulutuksista hyvää palautetta ja niiden vaikutukset ovat olleet merkittäviä. Kahden ensimmäisen ryhmän osallistujista 65 % oli työssä tai opiskelemassa puoli vuotta koulutuksen päättymisen jälkeen.

Neljäs ja samalla viimeinen Eväitä Opinnälkään -koulutus järjestettiin keväällä 2020.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Minna Saastamoinen
puh. 044 777 3149
minna.saastamoinen(at)suomussalmi.fi

Suomussalmi