Suomussalmen Matkailutoimisto

Puh. 044 777 3250
Jalonkaarre 5, 89600 Suomussalmi
visit@suomussalmi.fi

 

Kesä Suomussalmella

Kesälomalle Suomussalmelle

 Suomussalmi kutsuu sinut järvien, metsien ja harjujen maille jylhiin maisemiin. Täällä nautit luonnon rauhasta ja antimista, kuuntelet hiljaisuutta ja metsän elämän ääniä. Suomussalmella kohtaat myös vaikuttavan Hiljaisen Kansan, kuulet Soivan Metsän ja vaikutut vahvasta sotahistoriasta. Kirjailija Ilmari Kiannon taitelijakoti Turjanlinna järviristeilyineen on myös kesän suosittu retkikohde.

Hossan kansallispuistossa on paljon helppokulkuisia, opastettuja reittejä, harjuja jyrkkine rinteineen, vuolaita virtoja ja kirkasvetisiä järviä. Värikallion mystiset maalaukset, naavametsä ja Suomen mahtavin kanjonijärvi Julma-Ölkky hakevat vertaistaan.

 Raatteentie on vaikuttava matka läpi suomalaisen sotahistorian. Tie on ollut monessa mukana toimien yhdysväylänä Suomen ja itäisen rajanaapurin välillä. Raja onkin vanhin valtioraja koko Euroopassa. Vaikuttava Talvisodan monumentti koostuu kivikentästä ja Avara Syli -keskusmuistomerkistä, jossa on 105 vaskista tuulikelloa, yksi jokaiselle talvisodan päivälle.

Alla tietoa Suomussalmen tarjonnasta. Lämpimästi tervetuloa!

 

Suomussalmen Matkailutoimisto

Puh. 044 777 3250
Jalonkaarre 5, 89600 Suomussalmi
visit@suomussalmi.fi

 

Suomussalmi