Kulttuurinäyttämö Kaunisniemeen

Suomussalmen kesäteatteri vanha näyttämö

Suomussalmen kunta rakennuttaa Leader-rahoituksen turvin Suomussalmen kesäteatterin näyttämön päälle kiinteän katoksen. Elävä Kainuu Leader ry:n rahoituspäätös hankkeelle on saatu kesäkuun alussa. Suomussalmen kunta toimii hankkeen hakijana ja hallinnoijana. Kustannuksia hankkeesta ei kunnalle juurikaan synny, koska Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry vastaa hankkeen omarahoitusosuudesta.

Kesäteatterin katsomo on katettu kesäaikana. Myös näyttämön kattaminen varmistaa sekä kesäteatterin että muiden esitysten onnistumisen sateelta suojassa.

Näyttämön kattaminen laajentaa Kaunisniemen käyttömahdollisuuksia merkittävästi ja mahdollistaa mm. konserttien järjestämisen sekä pienentää epävakaisten säiden aiheuttamia riskejä tapahtumien järjestäjille. Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry on Kaunisniemen kesäteatterialueen pääasiallinen käyttäjä, ja hankkeen yhtenä tavoitteena on monipuolistaa alueen käyttöä.

Katsomon kate on jo itsessään nähtävyys, ja se yhdessä näyttämön katon kanssa muodostaa uuden visuaalisesti mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Katoksen rakentamisen yhteydessä näyttämön takaosaan rakennetaan huoltorakennus, johon sijoitetaan taukotila, varasto, tarpeisto-, työkalu- ja tekniikkavarasto sekä vedetön wc.

Rakennustyöt käynnistyvät heinäkuussa 2020 nykyisten rakenteiden purkamisella, ja purkutyöstä vastaa Suomussalmen Näyttämöyhdistys talkoovoimin.

Kainuun Leader-helmi

Kainuun Leader-helmeksi ohjelmakaudelta 2014–2020 valittiin Suomussalmen kulttuuria ja elinvoimaa positiivisesti ja monipuolisesti kehittävät Elävä Kainuu Leader ry:n rahoittamat yleishyödylliset investointihankkeet: Suomussalmen kesäteatterin katoksen hankinta (Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry) ja Kulttuurinäyttämö Kaunisniemeen (Suomussalmen kunta). Valinnan Kainuun Leader-helmestä ovat tehneet Oulujärvi Leader ry, Kainuun ELY-keskus ja Elävä Kainuu Leader ry.

Lue Elävä Kainuu Leader ry:n 9.11.2020 julkaisema tiedote täältä.

Elävä Kainuu Leader ry julkaisi Facebook-sivullaan hankkeita esittelevän videon. Linkki Elävä Kainuu Leader ry:n Facebook-sivulle tässä. (Klikkaa tekstiä)

kesäteatterin katsomoa ja esityslavaa talvella, lunta ympäriinsä, autiot rakenteet.
Joulukuussa 2020 rakennustyöt ovat edenneet pitkälle. Kuva: Teatteri Retikka.
Suomussalmen kesäteatterin katetun näyttämön rakennustyömaa kuvattuna 21.10.2020.
Rakennustyö on edennyt, ja näyttämö alkaa hahmottua. Kuva 21.10.2020. Kuva: Tuula Leskinen / Suomussalmen kunta.

Uusien rakenteiden rakentaminen alkaa loppukesällä, ja rakennustyö on tarkoitus saada valmiiksi kesän 2021 näytäntökauteen mennessä.

 

Kokonaiskustannukset: 148 065,00 euroa
Julkinen tuki (Leader 60 %): 88 839,00 euroa
Strategian painopiste: käsikynkässä
Alue: Suomussalmi
Toteutusaika: 1.4.2020–31.12.2021
Rakennus- ja LVI-urakasta vastaa Suomussalmen Rakennustoimi Oy, sähköurakoitsija on Manner-Suomen Sähkö Oy.

 

Lisätiedot:

Suomussalmen kunta: elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen p. 044 777 3171. kulttuurituottaja Joni Kinnunen, p. 044 511 9871 tai tekninen johtaja Niina Kinnunen p. 044 777 3380

Suomussalmen näyttämöyhdistys: Antti Väyrynen p. 040 820 9313

Suomussalmen näyttämöyhdistyksen logo

Suomussalmi