Kurssimaksut

Kurssimaksut

Kurssimaksu on merkitty kunkin kurssin tietoihin opinto-oppaassa. Opintomaksun voi maksaa verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin voi jättää myös laskutettavaksi. Kurssimaksu laskutetaan lukukausittain kurssin alettua ennakkoilmoittautumisen perusteella.

Kurssimaksujen periminen 
Kurssimaksu peritään heti ensimmäisestä käyntikerrasta alkaen. Maksettuja kurssimaksuja ei opiskelun keskeytyessä palauteta takaisin. Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Jos työnantaja maksaa kurssimaksusi, huolehdi, että opistolla on oikea laskutusosoite.

Sähköiset maksuvälineet  ePassi ja Smartum saldolla voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkossa. Virkistyskylpylän Kiannon Kuohujen kassalla voit maksaa muillakin sähköisillä maksuvälineillä mm. Tyky-online, Easybreak, Edenred -korteilla sekä Tyky- ja Smartum seteleillä. Tarkista mitä muita maksutapoja sekä maksuvälineitä on kassalla käytettävissä.

Kausikortti oikeuttaa opiskelemaan lukukauden aikana kaikissa muissa opintoryhmissä paitsi erikseen merkityillä kursseilla. Kausikortin hinta on syyslukukaudella 80 € ja kevätlukukaudella 80 €. Kausikortin saa opiston toimistosta tai opettajalta.

Kurssin peruuntuessa kurssimaksu palautetaan kokonaan. Maksettuja kurssimaksuja ei opiskelun keskeytyessä palauteta takaisin.

Kaikukortilla voi käyttää maksutta kulttuuripalveluja tai opistojen tarjontaa Kainuussa. Kortin saa esim. sosiaalitoimistosta tai etsivästä nuorisotyöstä. Kurssit, joille Kaikukortti käy, on merkitty ohjelmaan ja niille ilmoittaudutaan puhelimitse. Kurssikohtaisesti hyväksytään kaksi kaikukorttia.

Opintoseteliavustus kohdennetaan lukuvuonna 2020 maksuttomina kursseina maahanmuuttajille, työttömille, ikäihmisille ja vähän oppia saaneille. Rahoituspäätös saadaan syksyllä 2019.

Kursseilla, joissa on tilaa voi vierailla opettajan luvalla yksittäisellä kokoontumiskerralla 5 €:n kertamaksulla, joka maksetaan käteisellä kurssipaikalla tai etukäteen Kiannon Kuohujen kylpylän kassalla. Ilmoitathan kurssin nimen ja numeron.

 

Kianta-Opiston opintomaksujen perusteet lukuvuonna 2019-2020

 

Lukukausi
2 viikkotuntia 27,-
3 viikkotuntia 31,-
4 viikkotuntia 36-
alle 10 tuntia kestävä kurssi 16,-
10-20 tuntia kestävä kurssi 22,-
21-30 tuntia kestävä kurssi 27,-
31-40 tuntia kestä’vä kurssi 31,-
41-50 tuntia kestävä kurssi 36,-
Kausikortti, joka oikeuttaa opiskelemaan lukukauden aikana kaikissa paitsi erikseen mainituissa opintoryhmissä; sisältää tarvikemaksun 80,-

Kansalaisopiston lyhytkurssien, henkilöstökoulutuksen, luentojen sekä kurssien,
joiden kustannukset ja luonne poikkeavat tavanomaisesta opiston viikko-ohjelman mukaisesta toiminnasta (=erityiskurssit), opintomaksuista päättää Kianta-Opiston rehtori.

Kursseilla, joissa on tilaa voi vierailla opettajan luvalla yksittäisellä kokoontumiskerralla 5 €:n kertamaksulla. Kurssimaksu maksetaan etukäteen Kiannon Kuohujen kassalla, ilmoitathan kurssin nimen tai numeron.

Kurssien peruminen tulee tehdä opiston toimistoon viikkoa ennen kurssin alkamista. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50 % kurssimaksusta, kuitenkin enintään 20 €. Henkilöltä, joka jää ilmoittamatta pois kurssilta, peritään koko kurssimaksu, ei tarvikemaksuja.

Tarvikemaksu, joka lisätään kurssimaksuun 9 €/kurssi.

Polttomaksu keramiikka-, posliininmaalaus- ja lasinsulatuskursseilla
8 €/lukukausi.

Lasten savipiirien savimaksu 2 €/kerta.

Lasten kuvataiteen materiaalimaksu 25 € lukukausi.

Taiteen perusopetuksen materiaalimaksu 8 €/lukukausi.

Veloitamme muiden oppilaitosten opiskelijoilta tentinvalvontamaksun
–  tenttitilaisuus 25 €/tunti, minimi 1 h.

Kurssitodistus kuluvan lukuvuoden opinnoista maksutta.
– aikaisemmista opinnoista 10 €.