Ajankohtaista

loka 07

Kainuun joukkoliikenteen asiakastutkimus on käynnistynyt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Kainuun joukkoliikenteen asiakastutkimuksen, jonka avulla selvitetään, millä tavoin Kainuun kuntien välinen joukkoliikenne toimii nyt ja kuinka sitä tulisi kehittää. Tutkimustuloksia hyödynnetään Kainuun joukkoliikenteen palvelutasosuunnittelussa.

Joukkoliikenteen käyttäjien lisäksi asiakastutkimukseen odotetaan vastauksia myös niiltä, jotka eivät tällä hetkellä käytä joukkoliikennettä. Asiakastutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka joukkoliikenteen käyttämisestä saataisiin nykyistä houkuttelevampaa. Kysymykset koskevat mm. vuorojen määrää, reittien toimivuutta, lippujen hinnoittelua tai kaukoliikenteen yhteyksiä.

Asiakastutkimus koskee pääasiassa kuntien välistä joukkoliikennettä. Vastauksia toivotaan myös niiltä asiakkailta, jotka voisivat hyödyntää kuntien välistä joukkoliikennettä kuntien sisäisillä matkoilla. Tällaisia yhteysvälejä ovat esimerkiksi Kuluntalahti–Kajaani, Vuokatti–Sotkamo tai Suomussalmi–Suomussalmi kk.

Asiakastutkimuksen ulkopuolelle on rajattu vain yhden kunnan sisällä kulkeva liikenne, kuten koululaisliikenne tai Kajaanin kaupunkiliikenne.

ELY-keskuksen järjestämän Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät viimeistään 6.6.2021. Palvelutasosuunnittelussa määritellään tarpeelliset kuntien väliset joukkoliikenneyhteydet, ja asiakkaat voivat vaikuttaa suunnitteluun juuri käynnistyneessä asiakastutkimuksessa. Kesällä 2021 alkavan sopimuskauden joukkoliikenne kilpailutetaan palvelutasosuunnittelun yhteydessä laaditun linjastosuunnitelman perusteella.

Asiakastutkimus on käynnissä 20.10.2019 asti. Kyselyn verkkolomake on osoitteessa http://tiny.cc/kysely.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi