Ajankohtaista

kesä 17

Luontoa ja hyvinvointia Kianta-Opiston syksyssä

Kianta-Opiston syksyn opinto- ohjelmassa on 160 kurssia ja koko lukukaudelle on tarjolla 290 kurssia. Perinteisten kurssien lisäksi ohjelmassa näkyy Suomussalmelaisten rakastama luonto, josta ammennamme hyvinvointia kuntalaisten arkeen.

Upeita kursseja on tarjolla kädentaitoihin (57), liikuntaan (86) sekä tietotekniikkaan (22). Muutamia mainintoja uusien kurssien nimistä; nukketeatteri, iloa käsitöistä, koruja hopeasavesta, katiskaverkosta koristeita, sydänliikunta ja SandBell. Kuvankäsittelyä voi opiskella tänä syksynä nykyaikaisilla koneilla niin yrityselämän tarpeista selvitäkseen tai omien kuvienkäsittelyyn tarvittavia taitoja tavoitellen.

Syksyllä saa käytännön opetusta pankkipalvelujen käyttöön, kun OP-pankin pankkineuvojat kertovat ja opastavat Kianta-Opiston kuudessa eri toimipisteissä. Yleisölle avoimia etäluentoja jatketaan keskiviikkoiltapäivisin Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston huikean ajankohtaisilla aiheilla. Suorat Sanat, Suomussalmi – keskustelutilaisuudet ovat uutta tarjontaa, joka järjestetään yhteistyössä Suomussalmen pääkirjaston kanssa tulevana lukukautena neljä kertaa. Aiheet koskettavat hyvää elämää, kulttuuria sekä niin nuoria kuin senioreiden näkökulmia avaten. Tarjolla on perinteisiä luentoja mm. taiteesta sekä luonnosta, joissa nähdään upeita valokuvia!

Musiikin tarjontaan saadaan vielä lisää kursseja, kun uusi opettaja ottaa tehtävän vastaan Suomussalmen kunnassa ja muutama muukin mukava kurssi odottaa vielä vahvistumistaan.  Haastavat tilajärjestelyt ovat myös yksi syy, miksi osalle kursseista saada varmistus vasta kesäkuun lopussa tai elokuun alussa. Liikunnan kurssit ovat keskitettynä tänä vuonna Jalonniemitaloon. Myös kuva- ja kädentaitojen kursseja on sovitettu poistuvien tilojen vuoksi tiivistetysti käytössä oleviin tiloihin. Kianta-Opistolla on tarjolla verkkokursseja pelien ohjelmointiin ja animaatioon sekä kylille tarjoamme etäjumppaa.

Ainakin musiikin tarjontaa saadaan vielä lisää kursseja, kun uusi opettaja ottaa tehtävän vastaan Suomussalmen kunnassa, ja muutama muukin mukava kurssi vielä odottaa vahvistumistaan. Kannattaa siis seurata Kianta-Opiston sähköistä ilmoittelua nyt kesäkuussa ja elokuun alussa. Heinäkuussa kesälaitumet kutsuvat Kianta-Opiston väkeä. Mutta nyt jo kannattaa ilmoittautua internetissä oheisesta linkistä ja varmistaa oma paikka kurssilla: https://opistopalvelut.fi/kiantaopisto/index.php.

Mukavaa kesää ja syksyllä tavataan harrastusten merkeissä!

Kianta-Opiston väki

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista