Ajankohtaista

maalis 29

Suomussalmi mukana muovin lajittelukampanjassa

Ylen käynnistämä I love muovi -kampanja haastaa suomalaiset muovin lajittelun mestareiksi.

Viime vuonna kantautui huolestuttavia uutisia maailman muovijäteongelmasta, mutta mikä tilanne on omassa maassamme? Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa 70–80 % voitaisiin kierrättää. Suomi on myös eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä.

Nyt on tullut aika toimia ja saada Suomi muovin lajittelun kärkijoukkoon! Vaikka I love muovi -kampanjan idea on lähtöisin Yleltä, kampanjan aihe itsessään ei tietenkään ole kenenkään omaisuutta, vaan se koskee meitä kaikkia – yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Myös kymmenet kunnat ja kaupungit ovat ottaneet haasteen vastaan. Suomussalmi on mukana kampanjassa välittämässä tietoa muovin lajittelusta.

I love muovi -kampanjan kuvituskuva. (Kuva: Yle)
I love muovi -kampanjan kuvituskuva. (Kuva: Yle)

Valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun. Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, ja yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus.

yle.fi/ilovemuovi

I love muovin kotipesä löytyy osoitteesta yle.fi/ilovemuovi, josta löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki pakkausmuovin lajitteluun. Jokainen suomalainen voi sivustolla kertoa osallistuvansa yhteisiin muovinlajittelutalkoisiin.

Kampanja näkyy huhtikuussa Ylen kanavissa

Kampanja näkyy ja kuuluu huhtikuussa kaikissa Ylen kanavissa televisiosta radioon, Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Osana kampanjaa nähdään draamasarja, viihdyttäviä ja tietoa antavia videoita. I love muovi -kampanja huipentuu suoraan tv-lähetykseen lauantaina 4.5. Yle TV1:ssä.

Kampanja vierailee huhtikuussa Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa ja Oulussa. Paikkakunnilla kilpaillaan leikkimielisesti siitä, mikä kaupungeista lajittelee eniten kierrätettävää pakkausmuovia.

I love muovi -kampanjan asiantuntija-apuna ovat mm. Suomen ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima Ry, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi