Ajankohtaista

Kajaanin teatterin näytelmästä Yksin sinun kuva Ia Samoil
tammi 31

Näytelmä Yksin Sinun Suomussalmella 11.2.2019

Kajaanin Kaupunginteatterin ja Varkauden Teatterin yhteistuotanto Yksin sinun vierailee Suomussalmella Teatteri Retikassa ma 11.2.2019 klo 18.

Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä ja naisesta, pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden ja läheisyyden mahdollisuuksien tielle. Mutta vaikka lähelle on pitkä matka ja monta ruttuista lakanaa viikattavana, Yksin sinun myös lohduttaa ja naurattaa. Teos on suunnattu kaikille parisuhteessa eläville, niissä pettyneille ja niistä haaveileville.

Liput 10 euroa. Lippujen ennakkomyynti kulttuuritoimistosta www.kuntapalvelut.fi/suomussalmi tai puh. 044 511 9871. Vierailuesityksen järjestää Suomussalmen kunnan kulttuuripalvelut.

Esitys on saanut alkunsa näyttelijöidensä Eeva Aitan ja Kari Suhosen sekä Kajaanin Kaupunginteatterin kotikirjailijana vuosina 2005–2012 toimineen Anna Krogeruksen halusta työskennellä yhdessä. Näytelmää on työstetty hiljalleen viime vuosien aikana yhdessä keskustellen ja improvisoiden, eri vuodenaikoina, saunan lauteilta virtaavan veden äärelle. Teosta voidaan pitää Krogeruksen mittatilaustyönä tekijöilleen. Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan siinä häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi.

Esityksen ohjauksesta vastaa Eino Saari, lavastuksesta ja pukusuunnittelusta Markku Hernetkoski, äänisuunnittelusta Kari Suhonen ja valosuunnittelusta Henri Pyy. Näyttelijöilleen Eeva Aitalle ja Kari Suhoselle teos on tällä erää jäähyväisesitys Kajaaniin.

 

Muistatko vielä, miltä tuntui herätä puolison vierestä niinä aivan ensimmäisinä aamuina? Oletko koskaan miettinyt, miksi olette puolisonne kanssa valinneet toisenne kaikki nämä vuodet? Entä miksi valitsette toisenne tänään? Oletko koskaan hävennyt parisuhdettasi? Vakuuttunut siitä, että kaikilla muilla menee paremmin – ainakin sängyssä? Oletko koskaan tuntenut syvää surua siitä, että kaikkein läheisin ihmissuhde tekee teidät molemmat vain yksinäisiksi? Tai haaveillut siitä, että vielä joskus voisitte maata vierekkäin sängyllä ja nauraa tikahtuaksenne kuin lapset?

Valokuva on Kajaanin teatterin näytelmästä Yksin sinun, kuvassa ovat Eeva Aitta ja Kari Suhonen. Kuva: Ia Samoil

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi