Ajankohtaista

Eväitä opinnälkään -koulutukseen osallistuva Pinja Juntunen on parhaillaan seurakunnassa työssäoppimisjakolla tutustumassa lastenohjaajan työhön. (Kuva: Katja Kemppainen)
tammi 17

Hyviä tuloksia Talentti-hankkeen ensimmäisestä koulutuksesta

Marraskuussa käynnistynyt Eväitä Opinnälkään -koulutus alkaa olla loppusuoralla. Koulutuksen kymmenen opiskelijaa ovat parhaillaan työelämäjaksoilla. Koulutus päättyy helmikuun puolivälissä, jonka jälkeen osallistujat jatkavat heille koulutuksen aikana suunnitelluilla jatkopoluilla.

Eväitä Opinnälkään -ryhmän kouluttaja Katriina Kemppainen Edukailta kertoo, että on koulutuksen onnistumiseen tyytyväinen. Ryhmä on ollut motivoitunut ja opiskelijat ovat olleet valmiita rohkeasti kokeilemaan uutta. Myös työelämäyhteistyö on sujunut mallikkaasti.

”Yrityksissä on ollut vastaanottavainen asenne jo valmiiksi, kiitos Talentin ohjaajien tekemän pohjatyön. Opiskelijoille on löytynyt monipuolisia työssäoppimispaikkoja ja suurelle osalle on luvassa jatkopolkuja joko työllistymisen, ammatillisten opintojen tai oppisopimusopiskelun kautta,” Katriina Kemppainen kertoo.

Yksi Eväitä Opinnälkään -koulutukseen osallistujista on Pinja Juntunen. Hän oli koulutukseen tullessaan varma, että jatkaa opiskeluja merkonomipohjalta tradenomiksi. Koulutuksen aikana käytyjen keskustelujen myötä hänellä heräsi kuitenkin kiinnostus lastenohjaajaopintoja kohtaan. Hän onkin ollut koulutuksen kautta työssäoppimisjaksolla seurakunnalla tutustumassa lastenohjaajien työhön.

”Minulla on Eväitä opinnälkään -koulutuksesta todella positiiviset kokemukset. Aluksi minulla oli vähän ennakkoluuloja, mutta ne ovat karisseet koulutuksen myötä,” Pinja Juntunen kertoo ja antaa ison kiitoksen kouluttaja Katriina Kemppaiselle, jonka ammattitaitoisessa ohjauksessa ajatusmaailma on avartunut.

”Voin ehdottomasti suositella koulutusta muillekin,” hän jatkaa.

Talentti-hanke käynnistyi jo vuoden 2018 kesällä, mutta henkilöstövaihdosten takia hankkeen toiminnot lähtivät täydellä teholla käyntiin vasta vuoden 2019 alusta. Esiselvityshankkeen tehnyt entinen projektipäällikkö Kaisu Lehtinen-Nevalainen siirtyi syksyllä muihin tehtäviin ja hänen tilalleen tuli vuoden alusta Kujelma-hankkeessakin aiemmin työskennellyt Minna Saastamoinen.

”On mahtavaa saada olla mukana luomassa kuntaan näin hienoa palvelukokonaisuutta. Opiskelumahdollisuuksien monipuolistaminen ja kuntalaisten osaamistason lisääminen ovat kunnan elinvoiman kannalta tärkeitä asioita. Tärkeää on myös voida parantaa työvoiman ja yritysten tarpeiden kohtaamista,” Minna Saastamoinen kertoo.

Haku seuraavaan Eväitä Opinnälkään -koulutukseen on käynnissä parhaillaan. Koulutukseen hakeudutaan TE-toimiston kautta. Osallistuminen edellyttää asiakkuutta Talentti-hankkeessa. Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus työpalvelukeskus Miilussa keskiviikkona 16.1.2019 klo 10.00–11.00. Hakuaika päättyy perjantaina 25.1.2019.

Talentti-hanke järjestää Talentti tutuksi-tilaisuuden Teatteri Retikassa tiistaina 22.1.2019 klo 14.00 –15.30. Tilaisuus on avoin kaikille kuntalaisille. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin siitä, mikä Talentti-hanke on ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa asiakkaille ja työnantajille. Hankkeen henkilöstö on paikalla keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin. Tilaisuuden lopuksi hanke tarjoaa osallistujille pullakahvit.

 

Mikä on Suomussalmen Talentti?

Suomussalmen Talentti on Euroopan sosiaalirahaston ESR:n ja Suomussalmen kunnan rahoittama hanke. Paikallisena rahoittajaviranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen toiminta-aika on 1.6.2018–31.12.2020.  Talentin kautta luodaan Suomussalmelle uudenlaista opiskelua ja monimuotoista oppimista mahdollistava toimintaympäristö, seinätön oppimiskeskus. Seinättömän oppimiskeskuksen avulla mahdollistuu joustavien opinto- ja urapolkujen rakentaminen eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville asiakkaille. Keskeisiä toimintoja ovat henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi Eväitä opinnälkään –työvoimakoulutukset, tuettu työkokeilu, opinnollistaminen ja oppisopimusopiskelu. Toimintaa rakennetaan yhteistyössä työllisyys- ja koulutustoimijoiden kanssa. Hankkeessa huomioidaan myös paikallisten yritysten työvoimatarpeet. Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö Minna Saastamoinen, palveluohjaaja Katja Kemppainen ja ohjaaja Satu Moilanen. Hankkeen toimitilat sijaitsevat työpalvelukeskus Miilussa (Miilutie 5).

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Minna Saastamoinen, p. 044 777 3149
Palveluohjaaja Katja Kemppainen, p. 044 777 3156
Ohjaaja Satu Moilanen, p. 044 777 3159
Kouluttaja Katriina Kemppainen (Edukai), p. 044 715 7716

www.suomussalmi.fi/talentti

Talentin löydät myös Facebookista.

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi