Ajankohtaista

Pesiön kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Manninen (vas.) ojentaa Pesiön kyläkirjan Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin puheenjohtaja Riitta Tommilalle.
Oct 18

Syksyinen kyläparlamentti ja vieraita Sonkajärveltä 

Suomussalmen kunta sai lokakuisena perjantaina vieraakseen Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin. Sonkajärveläisten toiveena oli tutustuminen johonkin lähikohteeseen, ja kohteeksi valikoitui Pesiön kyläyhdistyksen ylläpitämä Pesiön retkeilypolku. Polulle johdatti ja sitä esitteli kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Manninen. Pienestä tihkusateesta huolimatta vierailu polulla ja Sihosen laavulla oli ryhmän mieleen.  

Retkeilypolulta siirryttiin kahvittelemaan Pesiön kylätalolle, jonne saapui myös Suomussalmen kylätoimijoita kuulemaan Pohjois-Savon kylien kuulumisia ja samalla kertomaan omilla kylillä hyviksi havaituista toimista ja tapahtumista. Sonkajärveläisten vierailun yhteydessä järjestettiin myös Suomussalmen kylien yhteinen parlamentti 

Sonkajärveläiset kertoivat kyliensä toiminnasta, ja huomionarvoista on esimerkiksi se, että Kotaharjun mäelle rakennetussa näköalatornissa vierailee vuosittain jopa 4 000 kävijää. Reilun 3 000 asukkaan Sonkajärvellä kävijämäärä on hieno saavutus. Myös kyläturvallisuusasioihin on Sonkajärvellä kiinnitetty huomiota. Suomussalmellakin kyläturvallisuuden eteen on tehty työtä, aiemmin Kyläluotsi-hankkeessa ja tällä hetkellä Kainuun yhteisessä Turvallisuutta Kainuun maaseudulle -hankkeessa. Sonkajärven kunta tukee yhdistyksiä myös tarjoamalla ns. välirahoituksen yhdistysten omiin hankkeisiin ja vastaavasta tuesta esittivät Suomussalmen kylät toiveen myös Suomussalmen kunnalle.  

Vieraiden jatkettua matkaa Paltamoon Suomussalmen kyläaktiivit viettivät vielä reilun tunnin kuulumisia ja kokemuksia vaihtaen. Hyvää ja monipuolista keskustelua käytiin mm. arvontojen järjestämisestä, kyläyhdistysten viestinnästä ja kylätoiminta-avustuksen suuruudesta. Elinvoimakoordinaattori Anu Komulainen kertoi kunnan infotelevisioiden olevan käytettävissä kylien tapahtumien markkinointiin silloin, kun maksullisten mainosten joukossa on tilaa. Kunnanjohtaja Erno Heikkinen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Moilanen kuuntelivat tarkasti kylien terveiset ja lupasivat viedä asioita eteenpäin. Seuraava kyläparlamentti järjestetään keväällä 2023. 

Kuvakooste 14.10.2022 Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin vierailusta ja Suomussalmen kyläparlamentista

Kuvat Tuula Leskinen. Klikkaamalla näet kuvat suurempina. Artikkelikuvassa Pesiön kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Manninen (vas.) ojentaa Pesiön kyläkirjan Sonkajärven kylä- ja yhdistysparlamentin puheenjohtaja Riitta Tommilalle.

 

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi