Ajankohtaista

Dec 30

Tule mukaan kehittämään liikuntapaikkoja! 

Uudet työpajapäivät on julkaistu! 

Suomussalmen kunta kutsuu kaikkia kiinnostuneita työpajoihin työstämään suunnitelmia kunnan liikuntapaikkojen kehittämiseksi. Työpajoissa jatketaan liikuntapaikkakyselystä syksyllä saatujen tulosten analysointia sekä toimenpiteiden pohdintaa ja suunnittelua. 

Työpajat on tarkoitettu kaikille suomussalmelaisille ja Suomussalmen vapaa-ajan asukkaille, ja on tärkeää, työpajoihin osallistuisi mahdollisimman moni, koska vain tällä tavoin saamme realistisen kuvan siitä, miten kuntamme liikuntapaikkoja ja liikuntaolosuhteita halutaan kehitettävän lähivuosina. 

Työpajat 

Työpajat pidetään kunnantalolla valtuustosalissa sekä Teamsin välityksellä. Työpajoihin etäosallistujaksi vähintään viikkoa ennen tilaisuutta ilmoittautuneille lähetetään linkki Teams-kokoukseen. Ilmoittaudu tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen) tai lähetä sähköposti liikunta@suomussalmi.fi  Voit ilmoittautua useampaan tilaisuuteen samalla kertaa tai yhteen kerrallaan. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan vain etäyhteydellä osallistuville.    

Työpajan teema, päivämäärä ja kellonaika: 

Sisäliikuntapaikat ke 13.4. 16.3018.30
Retkeilyreitit ke 20.4. 16.30 18.30
Urheiluseurat ja avustukset ti 3.5. 16.30–18.30
Uimarannat to 5.5. 16.30–18.30
Ulkoliikuntapaikat ke 11.5. 16.30–18.30
Yhteistyössä ylläpidettävät kohteet ti 17.5. 16.30 18.30
Lähiliikuntapaikat ja reitit to 19.5. 16.3018.30 

Taustaa: Liikuntapaikkaselvitys 

Kunnan tehtävänä on liikuntalain mukaan rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja sekä tukea ja järjestää liikuntapalveluja ja liikuntaa eri kohderyhmille. Näin kunta luo edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle.  

Suomussalmen kunnassa on käynnistynyt liikuntaolosuhteiden selvitystyö. Selvityksen tarkoituksena on kartoittaa tämänhetkiset liikuntaolosuhteet ja luoda suuntaviivat kuntamme liikuntapaikkojen ja -alueiden palveluverkosta sekä kehittämistyöstä tuleville vuosille. 

Suunnitelman laatimisen tueksi kunta on koonnut liikuntaolosuhteiden selvitystyöryhmän, johon kuuluu edustajia kunnan eri toimialoilta ja luottamushenkilöitä. 

Osana selvitystyötä toteutettiin kysely syksyllä 2021. Kyselyllä kartoitettiin nimenomaan yksittäisen kuntalaisen tai vapaa-ajan asukkaan näkemyksiä omatoimisen liikkumisen olosuhteista. Vastauksia saatiin yhteensä 395 kpl.  

Kyselyn lisäksi aiheesta järjestetään myös työpajoja huhti-toukokuun aikana. Työryhmä hyödyntää kyselystä ja työpajoista saatua palautetta suunnitelman laadinnassa. 

Kyselyn kertomaa

Sisäliikuntapaikoista kuntosalin kohentamista ehdotettiin, kuntosalin yhteyteen toivotaan myös uutta tilavampaa ja korkeampaa tilaa toiminnallista harjoittelua varten.  

Retkeilyreittien parempaa merkintää ja markkinointia toivotaan yleisesti, samoin lisää maastopyöräreittejä.  

Yhteistyössä ylläpidettävät kohteet voisivat olla kylien liikuntapaikkoja ja ulkoilureittejä. 

Uimarantoja toivotaan kunnostettavan ja niille lisää roskiksia. Porot halutaan pois uimarannoilta.  

Ulkoliikuntapaikat keräsivät kyselyssä eniten mainintoja. Pururatojen parantaminen, hiihtolatujen valaistuksen uusiminen, talven monitoimiurien lisääminen, toisten kuntoportaiden rakentaminen, leikkipuistojen kunnostaminen ja ulkoliikuntapaikkojen rakentaminen olivat toivomuslistan kärjessä. Skeitti- tai pumptrackrata oli myös monen toiveena. Kirkonkylän ja Ämmänsaaren välisen pyörätien huonoon kuntoon kiinnitettiin paljon huomiota. Ruukinkankaalle toivotaan tekonurmikenttää. 

Urheiluseurojen avustusten jaon perusteita halutaan selvemmiksi, lisäksi toivottiin avustusta suunnistuskarttojen tekoon ja ilmaisia jääkiekkovuoroja.  

Lähiliikuntapaikoista Humulan kuntoilulaitteiden uusiminen ja Soivan metsän kehittäminen tulivat useimmin esille. 

 

Lisätietoja liikuntasihteeri Hannastiina Piikivi, p. 044 585 9700.  

[Artikkelia muokattu 31.3.2022 klo 11: päivitetty uudet työpajapäivät.]

Jaa artikkeli:

Ajankohtaista

Suomussalmi